Innovatieve app ‘verlicht’ chronische hoofdpijn

In het project ‘VERLICHT’ bundelen het Nederlandse Salvia BioElectronics B.V. en het Vlaamse Appwise hun krachten om een gebruikersinteractie te ontwikkelen voor een nieuwe therapie voor mensen met chronische hoofdpijn. Chronische hoofdpijn is een aandoening die zowel onder jongeren als onder volwassenen veel voorkomt. De aandoening kan een ontwrichtend effect hebben op het werkzame en privéleven van patiënten. Vandaag de dag bestaat de standaardbehandeling van chronische hoofdpijn uit het toedienen van medicatie. Daarvan is echter bekend dat het zware bijwerkingen kan geven zoals misselijkheid en braken. Neurostimulatie als behandeling kan de levenskwaliteit van patiënten significant verbeteren omdat van deze therapie is aangetoond dat het een preventieve werking kan hebben zonder bijwerkingen.

Daniel Schobben, Chief Operating Officer bij Salvia BioElectronics B.V.: “Met het project ‘VERLICHT’ hebben we een nieuwe therapie voor patiënten met chronische migraine maximaal toegankelijk kunnen maken. Dit hebben we kunnen doen door een intuïtieve app te ontwikkelen waarin een patiënt zijn eigen therapie kan instellen en aanpassen door het invoeren van zijn symptomen.”

“Dankzij het project hebben we een intuïtieve app kunnen ontwikkelen waarin een patiënt zijn eigen therapie kan instellen en aanpassen door het invoeren van zijn symptomen.”